Orkel

Orkel staat voor innovatief vakmanschap van superieure kwaliteit in een strak design. We zijn ook trots verdeler te zijn voor de Benelux. We geven u graag wat meer informatie over dit topmerk.

“ORKEL – PASSION FOR INNOVATION AND QUALITY”

NOORS VAKMANSCHAP SINDS 1949

In 1949, op 27-jarige leeftijd, investeerde Johan Gjønnes, een Noors lasser in een lasmachine. Zijn bedoeling was om de kost te verdienen met het repareren van sleeën en fietsen van buren en kennissen. In een kleine rokerij in Fannrem bij Trondheim ontwikkelde hij zijn bedrijfje tot de productie van speelgoed, driewielers en eenvoudige rijtuigen voor landbouw.

INNOVATIEVE PRODUCTEN GEBASEERD OP ERVARING

In de jaren ’60 en ’70 begon de productie van landbouwwerktuigen de vergroten en zo begon de bal te rollen. Hij had meer werkkrachten nodig om de productie aan te kunnen. Omdat het grote deel van zijn personeel een landbouwachtergrond had, was de ontwikkeling van nieuwe producten gebaseerd op een sterke praktische ervaring met gebruiksvriendelijkheid altijd in het achterhoofd.

VAN LANDELIJKE WERKPLAATS NAAR WERELDMERK

Al snel werd Orkel een gevestigde waarde, bekend voor haar topkwaliteit. In 1986 werd de eerste balenpers van Orkel uitgevonden voor ronde grasbalen. Vanaf toen kregen ze wereldwijde aandacht. Vandaag is de ‘Orkel Groep’ een pionier op het gebied van ronde balen, persen en transportuitrusting. Ze zijn vertegenwoordigd in 50 landen verdeeld over alle continenten. Het bedrijf is een van de grootste producenten binnen hun segment in Noorwegen en heeft een unieke positie binnen de binnenlandse markt.

 

Producten van Orkel

  • Industriële persen
  • Agrarische persen

Meer informatie over het gamma vindt u hier!

Deel dit met je vrienden: